top of page
Muziekcoach Ok.jpg

OVER KRIS

Een muziekcoach in hart en nieren

Kris geeft je de nodige theoretische en praktische achtergronden mee tijdens de instrument- of zanglessen zodat er geen voorkennis van notenleer of wat dan ook vereist is. 

 

Hij zoekt samen met jou uit welke achtergrond je wenselijk vindt om je op muzikaal vlak optimaal te ontplooien. Je kan hierbij opteren voor een minimale input of juist een rijke achtergrond.

Deze vorming is geheel op maat en naar wens van de klant.
Kris is dan ook meer een muziekcoach als een muziekleraar.

 

Bovendien biedt hij geheel vrijblijvend mogelijkheden aan om samen te musiceren eens je je instrument wat onder de knie hebt. Het genieten van (samen) musiceren moet immers centraal staan! Uiteraard is er ook ruimte om eigen muziekstukken te componeren en te spelen.

WHY

23 jaar lang gaf ik met hart en ziel muziekles aan leerkrachten lager onderwijs in de lerarenopleiding. Hier leerde ik jonge mensen de kneepjes van het (muziek)vak en bracht hen bij hoe ze op een fijne manier kunnen musiceren met kinderen.

 

Zelf leerde ik er hoe je als leraar het verschil kan maken door iedereen op zijn eigen niveau aan te spreken en te waarderen waardoor er een positieve band ontstaat en er echt geleerd kan worden.      

Jammer genoeg verminderde het aantal lesuren dat ik kreeg om mijn studenten muziek bij te  brengen jaar na jaar waardoor ik na een tijdje nog maar een heel klein beetje van mijn opdracht met muziek bezig was.  Omdat er nog zo weinig uren muziek overbleven en bovendien alles meer en meer online moest, kon ik mijn studenten niet meer meegeven wat ze eigenlijk nodig hadden om goede muzieklessen te geven aan hun kinderen in de lagere school.  Op deze manier haalde ik dan ook onvoldoende voldoening uit mijn werk terwijl mijn worklife-balance absoluut niet meer in evenwicht was.

Daarom besloot ik opnieuw te gaan doen wat ik graag doe. Terug veel meer met muziek bezig zijn en mensen op weg zetten om te musiceren waarbij ik mijn eigen beleving, enthousiasme en expertise live kan doorgeven. 

Met mijn trajecten op maat verlaag ik de drempel voor iedereen die er ooit aan dacht om een instrument te gaan spelen of te gaan zingen, maar het om de ene of de andere reden (nog) niet deed. Andere begeleiden in het plezier beleven aan musiceren geeft me energie en elke stap vooruit van mijn leerlingen zal dan ook een dubbele succesbeleving zijn.    

Ik ben er klaar voor!

Muziek klas
bottom of page